HTML

Pratite nas Virtualni prikaz

Email

info@flek.ba

KONTAKT ADMINISTRACIJA

035 360 760

OPERATIVNI CENTAR

035 247 350

Protuprovalna Zaštita

Ako želite smanjiti rizik od krađa i podignuti nivo sigurnosti u vašem objektu, prije svega je potrebno ugraditi alarmni protuprovalni sistem jer kriminalci provode vlastitu analizu koristi i troškova u kojoj potencijalni plijen uspoređuju sa rizikom da budu uhvaćeni i kažnjeni. Zato sve mjere koje pridonose povećanju percepcije rizika, a alarmni sistemi to zasigurno jesu, izravno utiče na smanjenje ugroženosti pojedinog objekta.

Statistika kaže da se ugradnjom alarmnog sistema, štete od razbojništva smanjuju I do 30 puta!!

Radi brzog rasta kriminaliteta potreba za povećanjem sigurnosti i potražnja za alarmnim sistemima raste, pa je i razumljiva i sve veća ponuda komponenti i opreme različitih proizvođača na tržištu. Za odabir optimalnog rješenja zaštite presudno je imati pouzdanog partnera za selektiranje opreme, odnosno instalatera i programera iste. Stvarajući koncept djelovanja željeli smo koristeći akumulirano iskustvo, znanje timova ljudi okupljenih u tehničkoj, servisnoj i logističkoj podršci stvoriti platformu kako bi krajnjim korisnicima ponudili pomoć u rješavanju svih dilemma – od prepoznavanja problema, preko odabira proizvođača do odabira pravog rješenja, a da se apsolutno zadovolje sljedeći parametri:


 • Pouzdanost u radu
 • Vrhunski kvalitet
 • Besprijekorna funkcionalnost
 • Dug garantni rok
 • Skalabilnost
 • Inventivan design
 • Prihvatljiva cijena

17 godišnje iskustvo Flek d.o.o. u eksploataciji, prodaji i instalaciji je generiralo platformu baziranu na DSC alarmnim sistemima. Ono što je važno istaći kad govorimo o platformi je kako pod tim pojmom ne podrazumjevamo samo prodaju ili montažu, nego cjelovitu vrhunsku uslugu utemeljenu na kreiranju optimalnog rješenja, brze isporuke, ovlaštene ugradnje, licenciranog održavanja, servisa i na kraju prilagođenog finansiranja projekta. Dugogodišnje zadovoljstvo korisnika DSC alarmne opreme na svim kontinentima je dokaz kako je izabran vrlo visok standard kvaliteta koji se očekuje u svakoj usluzi ili instaliranom proizvodu, bilo da je u pitanju mali stan, rezidencijalni objekat, tržni centar ili magacin oružja ogromnih dimenzija.

Firma Flek posjeduje licencu za instalaciju uređaja tehničke zaštite na području cijele države Bosne i Hercegovine izdatu od Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Vlade Brčko distrikta i MUP-a RS.

Od zavničnog distributera za Bosnu i Hercegovinu, Megasec d.o.o. Tuzla, posjeduje certifikat za ugradnju i servis svih uređaja tehničke zaštite DSC tehnologije.

Sve centralne jedinice sistema tehničke zaštite komuniciraju sa našim nadzornim centrom putem: tel. linije, GSM komunikatora, GPRS-a ili LAN-a, tako da u slučaju bilo kakvog problema na sistemu tehničke zaštite (prekid telefonske linije, prekid internetske linije, provala, sabotaža, kvar i sl.) naš Dojavni operativni centar SIGURNO PRIMA informaciju i djeluje shodno ugovoru ili posebnom zahtjevu klijenta.

Protuprovalni alarmni sistemi se dijele na dvije osnovne grupacije:

Unutrašnja zaštita (alarmna zaštita unutar objekta)

– Žičani alarmni sistem  koristi se gdje postoji mogućnost ostvarivanja kablovske veze između alarmne centrale i detektora, barijere, odnosno sirene ili magnetnog kontakta.

–  Bežični alarmni sistem koristi se gdje je složeno ostvarivanje konekcije između centrale sa njenim interfejsima, odnosno enterijer prostora je u takvoj fazi ili stanju da bi se instalacijom kablova eventualno narušio ergonomski doživljaj istog.

Vanjska zaštita (alarmna zaštita vanjskog perimetra objekta)

 • Pasivni IR detektori pokreta
 • Aktivne barijere
 • Mikrotalasne barijere
 • Sonari
 • Laserski detektori kretanja
 • Senzorski kablovi
0 0

Vaša sigurnost je naša briga

Kontaktirajte nas
logosHome.png